Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен шум

Колеги ,от известно време ми прави впечатление,че от двигателя има един странен шум,все едно си сложил съчми в кутийка и ги разклащаш.И странното е ,че не е постояннен ами например 5 сек.,после го няма и така.На високи обороти като ,че ли го няма въобще,а като затовя капака въобще не се чува.Ходих на диагностики разни няма проблем никакви всичко бачка на 6.Някакви идеи какво може да е това.Колата ми е Алфа Ромео 166 2.0 ТС
    Алфа Ромео 166 ,Брера

Предполага се че колата е алфа ромео 166, но от там на татък ще е добре ако може да уточните дали е дизел или бензин.По принцип на дизела се появява един такъв шум който е от веригата на маслената помпа, но това е при загрят двигател.Забелязал съм че при наливане на горива от различни бензиностанции този шум се проявява в по голяма или малка степен,същото е и при по динамично или по спокойно шофиране.Но шумът е точно като от дрънчащи съчми.А при положение че нямате кора под двигателя ,този шум е доста по силен и се чува независимо дали е отворен предния капак или не.

Comment

Написала съм,че е 166 и ,че е 2.0 ТС.Последното изречение от темата ми
      Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Първоначално публикувано от Alexandra Покажи съобщение
        Колеги ,от известно време ми прави впечатление,че от двигателя има един странен шум,все едно си сложил съчми в кутийка и ги разклащаш.И странното е ,че не е постояннен ами например 5 сек.,после го няма и така.На високи обороти като ,че ли го няма въобще,а като затовя капака въобще не се чува.Ходих на диагностики разни няма проблем никакви всичко бачка на 6.Някакви идеи какво може да е това.Колата ми е Алфа Ромео 166 2.0 ТС
        Ако,на диагностиката не показва нищо нередно е възможно проблема да е механичен.Може да е вариатор или хидравличен повдигач.Вариатора трака много силно лесно се диагностицира.Хидравличния повдигач издава по лек шум прилича на цъкане.Опитай се да разбереш кога и как започват траканията по време на движение ли, на място ли,при подаване на газ.
        Alfa Romeo 156-2.4jtd 'Турбо Въглища' Alfa Romeo 145-1.6 Boxer 'Италианското Порше' Alfa Romeo 156-2.0 Twin Spark 'Донора' Aprilia SR 50 H2O 2006 'Баси резачката'Honda CBR 600 F2

Comment

Паля колата и за да чуя тоя шум трябва да отворя капака.Тракането е само на място като работи и се появява и изчезва.Например 10 сек. трака 15 не или обратното.При подаване на газ го няма,по време на движение също както и го няма при високи обороти.
          Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Паля колата и за да чуя тоя шум трябва да отворя капака.Тракането е само на място като работи и се появява и изчезва.Например 10 сек. трака 15 не или обратното.При подаване на газ го няма,по време на движение също както и го няма при високи обороти.
            Супер,значи може да не е вариатор него можеш да го накараш да трака като подадеш рязко газ до 5-6000 оборота и върнеш газта.Ако се чува тракане докато падат оборотите е вариатор.Но както казваш че,трака само на празен ход и не толкова силно и за да го чуеш отваряш капака по вероятно е да са хидравлични повдигачи.Маслото на мотора какво е?. Ново ли е?ако е над 10хил сменяй го.Не е лошо да се сипва в мотора препарат за изчистване на отлагания и нагари преди смяната на маслото.
            Alfa Romeo 156-2.4jtd 'Турбо Въглища' Alfa Romeo 145-1.6 Boxer 'Италианското Порше' Alfa Romeo 156-2.0 Twin Spark 'Донора' Aprilia SR 50 H2O 2006 'Баси резачката'Honda CBR 600 F2

Comment

И аз карам 2.0 ТС и доколкото разбирам от описанието ти "от двигателя има един странен шум,все едно си сложил съчми в кутийка и ги разклащаш" - при мен го има същото нещо,но не мисля,че нещо е развалено.При мен този шум също се появява от време на време,особено когато маслото ми е за смяна или бензина е некачествен,но е много слаб и наистина се чува,ако отвориш капака.Та смени си маслото,карай с ОМВ 100 октана и няма проблем.А и съм чувал други двигатели 2.0 ТС,при които го има същия шум без да имат никакви проблеми.

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37441

все едно мойта уста каза горното
                най последно подозирам хидравличната помпа на кормилото ,,
                1. Alfa Romeo 164 v6 2.0 TB средно 10л/100км

Comment

Понеже говорите за шумове да се вклюва и аз вчера пътувах до Търново и много я натискаx колата на магистралата 180-200 след магистралата пак само изпреварване абе яко натискане беше.... и се появи един шум сега при подаване на гас прилича на шум когато балансиращите валове не са зацепени добре .... мисля че и загуби мощност леко в ниските обороти също така като и подам резко гас и после отпусна педала леко клати мотора даите идея какво може да е станало колата е 166 2.0 тс
                  Last edited by BIzZkIt4o; d.m.y г., 00:21.
                  Alfa romeo 166 3.2 V6 241hp 2004г.
                  Lancia Thesis 2.4 JTD 150hp 2003г.

Comment

Няма променя след смяна на маслото.Понякога се чува като е студена,друг път като е загряла,а трети път въобще го няма.Появява се и изчезва когато си иска,почвам да си мисля,че има нещо развито някъде и ако изпадне в резонанс нещо тогава започва да вибрира.Друго обяснение нямам поне аз.Ако някой се сети за нещо да пише,ще съм благодарна.
                    Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Няма променя след смяна на маслото.Понякога се чува като е студена,друг път като е загряла,а трети път въобще го няма.Появява се и изчезва когато си иска,почвам да си мисля,че има нещо развито някъде и ако изпадне в резонанс нещо тогава започва да вибрира.Друго обяснение нямам поне аз.Ако някой се сети за нещо да пише,ще съм благодарна.
                      Вариатора кога е сменян имаш ли идея.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ами наред си е вариатора.Казвам го не защото ми се иска да е така, а защото е преглеждана колата!
                        Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Повдигачите чуваш-все пак трябва време на маслото да се качи в най-горна точка-особено,когато колата не е пален 1 ден шума е по силен и траен.Вариатора издава старжещ звук-много хора го оприличават с дрги по фрапиращи неща свързани с ремонти по мотора-предполагам че и твоя е за смяна.Поздрави!!!
                          sigpicAlfa Romeo 155 1.6 16V 120hp Graduate-ex
                          Lancia Kappa 2.0 20V 146hp-ex
                          Alfa Romeo 166 2.0 V6 TB CF2 "PROGRESSION" 204hp-ex
                          Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

Те тракат като съчми в пластмасова кутия???!!!!
                            Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Може да е от ремъка на динамото. Повечето ремъци имат подсилващи метални нишки и ако е износен до нишките е възможно да издава подобен шум.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD, 2002

Comment

Working...
                              X